Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kagek

 A Kage címet minden faluban a legerősebb ninja nyerheti el. A legerősebb ninjának azaz Kage-nak kell a falu ügyeit intézni és akár élete árán is védelmezni a falut. Összesen 5 Kage választható meg, a különböző országokat eggyüttvéve.

Az 5 ninjaország: a Villámlás, vezetője a Raikage, a Víz, vezetője a Mizukage, a Szél, vezetője a Kazekage, a Föld, vezetője a Tsuchikage és végül a Tűz, vezetője a Hokage. Ezek a vezetők külön-külön felügyelet alatt tartanak egy-egy bizonyos Ninja falut amit közvetlen irányítanak, és amivel fenntartják a békét az 5 ország között.

Forrás:  www.naruto-fan.eoldal.hu

 

Hokagek:

 Első Hokage: Hashirama Senju
Legendás ninja, aki később az 1. Hokage lett. A Senju klán, és az Uchiha klán eredetileg harcban állt, békét kötöttek majd együtt megalapították Konohát. Föld és víz elem használó, ezt keresztezte és így jött létre a fa elem, amit szintén tudott használni. 

 Második Hokage: Tobirama Senju
Hashirama testvére. Testvérével együtt vezették a Senju-klánt. Testvére halála után ő örökölte a Hokage címet. Tobirama alapította meg többek között az Akadémiát, az ANBU osztagot és a Chunin vizsgát. Víz elemű ninja. 

 Harmadik Hokage: Sarutoba Hiruzen 
Tanítványa az első és második Hokagenak. Később Hizuren tanítványaiból lesznek a híres senninek, vagyis, Jirayaból, Tsunadeból és Orochimaruból. Használni tudta a föld és tűz elemet. Fia Sarutobi Asuma, és még egy, akiről nem tudni semmit. Az ismeretlentől született meg Konohamaru unokája. 

 Negyedik Hokage: Namikaze Minato
Őt hívták Konohai Sárga Villámnak, a hajaszine miatt. Felesége Uzumaki Kushina.Minato legyőzte Tobit is. Mikor a kilencfarkú megtámadta Konohát, életét áldozva elzárta az újjszülött Narutoba. Kushina és Minato voltak Naruto szülei. Halála után újra Hiruzen lett a Hokage. 

 Ötödik Hokage: Tsunade
Sarutobi Horuzen, a 3. Hokage tanítványa. Az első, és másik Hoakgenak az unokája. Származása miatt hercegnőnek (Tsunade-hime) is hívják. 

Kazekagék:

Az első két Kazekageról sajnos nem tudni semmit.

 Harmadik Kazekage
Ő volt a legerősebb a Kazekagek közül. Eltünése rejtélyes volt a falu lakói számára mindaddig, amég kiderült hogy Sasori rabolta el és ölte meg. Miután megválasztották a negyedik Kazekagét a falusiak feladták a keresést. Sasori egyik kedvenc bábja volt különleges képességei miatt. Egyedülállóan ő tudta használni a Vashomok jutsukat. 

 Negyedik Kazekage
Mikor az egyfarkú megtámadta Homokrejteket, az ő parancsára zárta el Gaaraba (a negyeidk kazekage legfiatalabb gyermekébe) Chiyo-sama a démont. Apja fiát sokáig meg akarta öletni. Orochimaru végzett vele.

 Ötödik Kazekage: Gaara
Benne van elzárva az egyfarkú rókadémon. Apja halála után őt választották meg Kazekagénak. Mikor Sasori és Deidara eljöttek a Shukakuért, Gaara elvesztette a harcot Deidara ellen. Az Akatsuki elvette belőle az egyfarkú erejét, ezután Gaara meghalt. Chiyo élesztette újra életét áldozva érte. Gaara ezután újra Kazekage lett.

Mizukagék:

Az első 3 Mizukage csak a mangában ismert, az animeban egyszer sem jelennek meg.

 Negyedik Mizukage: Yagura
Ő is egy Jinchuuriki, méghozzá a háromfarkúé. Ő is azon Jinchuurikik közé tartozott, akik képesek voltak irányítani a bennük lévő rókadémont. Mint kiderült, mindivégig, amég a Kage címet viselte, Tobi genjutsuja alatt állt. 

 Ötödik Mizukage: Terumi Mei
Yagura után ő lett a Mizukage. Általában vidám és kedves, de Aoi megjegyzései nem tetszenek neki. Víz, föld és tűz elemű. Ezen elemek kereveséből tudja használni a Láva és Forrás tipust. 

 

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 57927
Hónap: 504
Nap: 23